Glenn Martens (tweede van rechts) ontvangt de Haec Olimprijs van zijn vroegere school Sint-Lodewijks in Brugge.
Volledig scherm
Glenn Martens (tweede van rechts) ontvangt de Haec Olimprijs van zijn vroegere school Sint-Lodewijks in Brugge. © Bart Huysentruyt

Sint-Lodewijkscollege eert oud-leerling Glenn Martens (38), die nu eigen modehuis heeft

BruggeIn het Sint-Lodewijkscollege is zaterdag Glenn Martens (38) gehuldigd. De modeontwerper, die zijn eigen modehuis Y/Project heeft en ook werkt voor Diesel en Jean-Paul Gaultier, krijgt de Haec Olimprijs.

 1. Zo VeloVeilig is Brugge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Brugge

  Zo VeloVeilig is Brugge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Brugge hebben 501 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.