Senne Matthys (15) werd samen met zijn vrienden ontvangen in het stadhuis van Brugge. Hij werd er gehuldigd, omdat hij een bejaarde vrouw van de verdrinkingsdood redde.
Volledig scherm
PREMIUM
Senne Matthys (15) werd samen met zijn vrienden ontvangen in het stadhuis van Brugge. Hij werd er gehuldigd, omdat hij een bejaarde vrouw van de verdrinkingsdood redde. © BHT

Senne (15) redt bejaarde vrouw van verdrinkingsdood en wordt gehuldigd: “Ik gaf mijn gsm aan mijn vrienden en haastte me het water in”

BruggeSamen met zijn vrienden en broertje - blakend van trots - is Senne Matthys (15) maandag gehuldigd in het stadhuis van Brugge. De jongeman redde op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart een bejaarde fietsster van de verdrinkingsdood in Koolkerke. “Ze had haar hoofd bezeerd en lag al half met haar mond in het water”, vertelt Senne. 

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. “Wie ticket kocht voor The Beast, heeft zijn geld 4 maanden later nog steeds niet terug”: gedupeerde Lorenzo springt in de bres voor tickethouders
  PREMIUM
  Brugge

  “Wie ticket kocht voor The Beast, heeft zijn geld 4 maanden later nog steeds niet terug”: gedupeerde Lorenzo springt in de bres voor tickethou­ders

  Het ziet ernaar uit dat alle tickethouders van een kaartje voor de grootste obstakelrun ter wereld nog altijd hun geld niet hebben teruggezien. Het evenement ‘The Beaste zou normaal op 17 april op ‘t Zand in Brugge neerstrijken, maar een week voordien werd alles afgeblazen. Tickethouder Lorenzo D’Andrea bewoog al hemel en aarde, maar zag nog geen centen terug. “Het gaat me niet om het geld, maar om het principe", zegt hij.