De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Schotse trucker krijgt 37 maanden cel voor smokkel van 10 Vietnamezen tussen z'n lading autobanden

ZeebruggeEen 65-jarige Schot is veroordeeld tot 37 maanden cel voor mensensmokkel. In z’n vrachtwagen werden vorig jaar 10 Vietnamezen, waaronder 8 minderjarigen, aangetroffen. De illegalen zaten verstopt tussen een lading autobanden.

 1. AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpatiënten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpa­tiën­ten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”

  Warm Nest, het inloophuis voor kankerpatiënten op de site van AZ Zeno in Knokke-Heist, wordt in het voorjaar van 2022 in gebruik genomen. Terwijl een ziekenhuis de tumor aanpakt, is Warm Nest er voor de mens achter de patiënt. “Na de diagnose is het belangrijk dat de patiënt en zijn of haar naasten in een veilige omgeving terechtkunnen voor extra informatie. Warm Nest biedt die", zegt professor Philippe Duyck, medisch directeur en bezieler van het project.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.