Schipper ontkent dat hij met steen oog van zijn matroos heeft uitgeslagen, maar parket vraagt 2 jaar cel
Zeebrugge/MerksemEen 29-jarige schipper uit Merksem riskeert 2 jaar cel voor een zwaar geval van agressie in de haven van Zeebrugge. L.O. zou zijn eigen matroos een oog hebben uitgeslagen met een steen, maar ontkent dat met klem.
Delen per e-mail
Het schip van de twintiger lag op 24 augustus 2019 aangemeerd in de haven van Zeebrugge. Zijn matroos ging rond 18 uur boodschappen doen en besloot daarna op restaurant te gaan. Vier uur later kreeg hij telefoon van zijn kapitein. Volgens het Openbaar Ministerie vroeg L.O. zijn matroos om dringend terug te keren naar het schip. “Nog voor hij terug aan boord was, werd hij door de kapitein beschuldigd van de diefstal van een televisie”, stelde de procureur. “De beklaagde begon met een vinger tegen de borst van het slachtoffer te tikken en ging daarna weg. De matroos dacht dat de discussie over was, maar kreeg plots een steen in z'n linkeroog gegooid.”
Juridische info opgezocht
De gevolgen voor het slachtoffer waren bijzonder zwaar. Hij liep meerdere breuken op in zijn gezicht en verloor uiteindelijk ook zijn oog. Volgens het parket bevestigde een getuige het verhaal. “Op camerabeelden is ook te zien hoe de kapitein na de feiten met zijn voertuig wegrijdt uit de haven. Een dag later zocht hij bovendien juridische info op.” L.O. zou bij de politie al gekend gestaan hebben voor geweld. “Op 7 februari 2018 had hij al eens een werknemer beschuldigd van diefstal", aldus de procureur. “Hij heeft blijkbaar een kort lontje en heeft z'n impulsen niet onder controle. Ik vorder 2 jaar cel.”
Net als het voorbije anderhalf jaar bleef de kapitein ook tijdens de zitting in de Brugse rechtbank ontkennen dat hij de bewuste steen had geworpen. “Het slachtoffer was aangenomen voor vier weken", pleitte zijn advocate. “Het is toch onmogelijk dat een kapitein zijn matroos na drie weken zoiets zou aandoen?” L.O. herinnerde zich naar eigen zeggen niet veel meer. “Het is al zo lang geleden", klonk het. “Ik weet niet meer of ik die man beschuldigd heb van diefstal. Mocht ik niet tevreden van hem zijn geweest, had ik hem wel laten vervangen.” Vonnis op 15 februari.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Koken op inductie: dit zijn de troeven (en de kostprijs)
Meer dan de helft van de verkochte kookplaten zijn inductievuren. Een gasvuur is dus voor velen niet langer de beste optie om te koken. Vanwaar die verschuiving? En wat zijn de grootste troeven van inductie? Bouwsite Livios maakt je wegwijs. -
Brugge
Dan toch geen tijdelijke moskee in Fort Lapin: “Eigenaar kreeg dreigtelefoons”
Er komt dan toch geen tijdelijke moskee in het leegstaande winkelcomplex Fort Lapin in Brugge. Zoals bekend is de islamitische gemeenschap in Brugge op zoek naar een nieuwe locatie. Daarover hadden ze een akkoord met de eigenaar van Fort Lapin, maar die heeft zijn akkoord ingetrokken na dreigtelefoons en haatmails. -
Brugge
Brugge gaat in zee met loopbaanbegeleiders om mensen aan juiste job te helpen
Met een nieuw reglement wil het stadsbestuur van Brugge werknemers de kans geven hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het werkt hiervoor voortaan samen met Brugse loopbaanbegeleiders, waarvan Randstad RiseSmart de grootste is. -
-
Multimedia
Gaat je smartphone te snel stuk? Dit kan je eraan doen
Een gemiddelde gebruiker doet het net geen drie jaar met zijn smartphone voordat hij overgaat naar een nieuwe, zeggen marktonderzoeken. Wil jij liefst dat je smartphone het langer uitzingt? Dan moet je er vooral goed zorg voor dragen. Onze techredacteur geeft vijf belangrijke tips. -
PREMIUMBrugge
Brugse horecaman niet van plan om te luisteren naar regering: “Ik doe mijn deuren op 2 april open en hoop dat er velen volgen”
-
Brugge
Aanzienlijke schade na keukenbrand in rijhuis, bewoners gewekt door rookmelder
In een rijhuis langs de Moerkerksesteenweg in Sint-Kruis is donderdagnacht rond 0.30 uur brand ontstaan. -
Multimedia
Geen geld voor een dure smartphone? Dit zijn onze aanraders onder de 300 euro
Niet elke consument wil 500 euro of 1.000 euro neertellen voor een nieuwe smartphone, en terecht. Anders dan in de beginjaren zijn er ook bij de budgetsmartphones echt wel goede toestellen te vinden. Dit zijn je beste opties met een winkelprijs tot 300 euro.