Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benny Proot

Schepen Franky Demon wil in beroep tegen de net vergunde windmolen aan Lodewijk Coiseaukaai

BruggeLuminus diende een aanvraag in om een windturbine te bouwen in de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge. De stad gaf negatief advies, maar de minister volgde het advies van de stad niet en vergunde de bouw van deze windturbine. De minister vergunde ook tegen het negatieve advies van de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC), die de minister adviseert. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon wil nu in beroep bij de Raad voor Vergunningenbetwisting.

  1. Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveerden ons”
    Brugge

    Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveer­den ons”

    Terwijl Brugge zondag in feeststemming verkeert voor het WK tijdrijden voor de profs, zullen 30 leerlingen en 7 leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut (OLVH) muren afbreken en helpen bij het opruimen van panden en tuinen in het Luikse Chênée. De gevolgen van de overstromingen begin juli zijn er immers nog altijd zichtbaar. “We hebben ook kaartjes met bemoedigende woorden geschreven”, klinkt het.