Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van de woning.
Volledig scherm
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van de woning. © Jan Van Maele

Roemeen krijgt drie jaar cel voor cannabisplantage waarin man het leven liet bij brand

BruggeEen 27-jarige Roemeen heeft drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel gekregen, voor zijn betrokkenheid bij een cannabisplantage in Brugge. De plantage werd anderhalf jaar geleden ontdekt na een uitslaande brand in een woning. Pas een maand later trof de brandweer het lichaam aan van een Albanese plukker.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Maand na verwoestende brand wordt lichaam aangetroffen in pand dat diende als cannabisplantage in Brugs stadscentrum

  Maand na verwoesten­de brand wordt lichaam aangetrof­fen in pand dat diende als cannabis­plan­ta­ge in Brugs stadscen­trum

  In een uitgebrande woning in het centrum van Brugge hebben de hulpdiensten een maand na een verwoestende brand een lichaam gevonden. Opvallend: in het pand werd destijds per toeval een cannabisplantage ontdekt nadat er brand uitbrak in de woning. “Het lichaam moet nog geïdentificeerd worden. Onderzoek moet uitwijzen of er een link is met de plantage die er werd ontdekt”, zegt het Brugs parket.