De gehavende roeiboot na de aanvaring.
Volledig scherm
PREMIUM
De gehavende roeiboot na de aanvaring. © Mathias Mariën

Roeiers ontsnappen aan drama tijdens trainingstochtje in Brugge: “Eén roeier ging onder het binnenschip door”

BruggeDe vier roeiers die woensdagavond in aanvaring kwamen met een binnenschip op het kanaal Brugge-Oostende, stellen het gezien de omstandigheden goed. Het viertal ontsnapte aan een drama en houdt enkel wat schaafwonden over aan het ongeval. Ondertussen is effectief duidelijk geworden dat het erger kon aflopen. Eén van de roeiers zwom na de aanvaring namelijk onder het binnenschip door. “Zo’n voorval is gelukkig zeer uitzonderlijk." Maar hoe kon de aanvaring nu gebeuren? 

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Brugse klimaatactivist moet nu ook in ons land voor rechter verschijnen nadat hij zich vastkleefde aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”
  PREMIUM

  Brugse klimaatac­ti­vist moet nu ook in ons land voor rechter verschij­nen nadat hij zich vastkleef­de aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”

  In Nederland is al een rechtszaak lopende omdat hij zich vastkleefde aan het wereldberoemde schilderij “Meisje met de Parel” en ook in België riskeert hij nu voor het eerst een celstraf voor gelijkaardige feiten in het Groeningemuseum in Brugge. Klimaatactivist Wouter Mouton (45) betaalt stilaan een tol voor z’n protestacties, maar dat houdt hem niet tegen. “Of ik in het wielervoorjaar opnieuw iets plan? Wie weet.”
  Brugge