Ria De Lijser verloor drie jaar geleden haar echtgenoot Leonard Frugte.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria De Lijser verloor drie jaar geleden haar echtgenoot Leonard Frugte. © Mathias Mariën

Ria (68) verloor haar man bij schaatsongeval op te dun ijs in Brugge, nu wil ze mensen waarschuwen: “Ga niet op het ijs zonder toestemming. Het kan iedereen overkomen”

Brugge“Kijk alstublieft uit: ook op ondiepe plaatsen kan natuurijs levensgevaarlijk zijn. Ga er niet op zonder officiële toestemming.” Ria De Lijser (68) uit Oedelem roept op tot voorzichtigheid, en weet - jammer genoeg - waarover ze spreekt. Drie jaar geleden was ze erbij toen haar echtgenoot Leonard Frugte (74) op de Assebroekse Meersen door een zwakke plek in het ijs zakte. Enkele dagen later stierf hij aan zijn verwondingen.

 1. “We willen de Bruggelingen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping
  Brugge

  “We willen de Bruggelin­gen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping

  Luxueus kamperen in de bossen en lekker eten en drinken tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is tussen 5 augustus en 6 september mogelijk in het ontoegankelijke, historische domein. “We willen vooral de Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek", zegt initiatiefneemster Marie-Charlotte Pycke. Boer Olivier uit Diksmuide zorgt er voor de hapjes.
 2. Zelfs Pascale Naessens is fan van ‘Healthy Chef János’ (16), een jonge kok met autisme: “Een beperking kan ook een gave zijn, je hebt maar één iemand nodig die in je gelooft”
  PREMIUM
  Torhout

  Zelfs Pascale Naessens is fan van ‘Healthy Chef János’ (16), een jonge kok met autisme: “Een beperking kan ook een gave zijn, je hebt maar één iemand nodig die in je gelooft”

  “Met mijn autisme kan ik niet naar de koksschool, maar dat houdt me niet tegen om mijn dromen na te jagen.” János Coulembier (16) uit Torhout heeft meer dan 20.000 fans op Facebook en brengt eind volgende maand zijn eerste kookboek uit: een bundeling van negentig gezonde gerechten, van stoofpotjes tot desserts. “Dat Pascale Naessens en Claudia Van Avermaet fans zijn, doet me wel iets.”