Voormalige kelners Steff Decancq, Thierry Strypsteen en Johan Steelandt samen met Jan Lantsoght.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalige kelners Steff Decancq, Thierry Strypsteen en Johan Steelandt samen met Jan Lantsoght. © Benny Proot

Reünie van legendarisch Brugs café: "We leerden elkaar kennen in De Vuurmolen en 25 jaar later zijn we nog steeds gelukkig samen”

BruggeHet legendarische café De Vuurmolen was jarenlang een begrip in onze stad en ver daarbuiten. Voormalig uitbater Jan Lantsoght vond dat het hoog tijd was om de trouwe klanten van weleer eens samen te brengen. Hij vond daarvoor meteen een bondgenoot in zijn voormalige kelner Thierry Striepsteen, die ‘t Molenhuis langs de Potterierei uitbaat. Gisterenavond werden heel wat herinneringen bovengehaald tijdens de reünie en ook de pinten werden zoals in het verleden aan de lopende band getapt. Alle aanwezigen waren het er over eens: “Een café als De Vuurmolen komt nooit meer terug in Brugge.”

 1. Overal uren aanschuiven aan autokeuringen in West-Vlaanderen vanochtend: “Nationale instanties moeten in actie schieten, want dit is niet vol te houden”
  Play
  West-Vlaanderen

  Overal uren aanschui­ven aan autokeurin­gen in West-Vlaanderen vanochtend: “Nationale instanties moeten in actie schieten, want dit is niet vol te houden”

  “Kom niet vrijdag”, riep gedelegeerd bestuurder Ignace Van Overbeke van KM Keuringsbureau Motorvoertuigen op. Een oproep die in dovemansoren valt. Er was aan alle autokeuringen flink wat chaos, want je kon vandaag ook in West-Vlaanderen voor het eerst zonder afspraak komen. De wachtrijen aan alle keuringscentra in de provincie werd zelfs afgesloten.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 3. Zeven tips voor een verkoelende wandeling in Brugge en de Oostkust: van het grootste bos van West-Vlaanderen tot oude boerderijen
  PREMIUM
  Brugge/Oostkust

  Zeven tips voor een verkoelen­de wandeling in Brugge en de Oostkust: van het grootste bos van West-Vlaanderen tot oude boerderij­en

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Ook in Brugge en de Oostkust zijn er mooie pareltjes die je met de wandelschoenen kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het noordoosten van West-Vlaanderen je hart kan ophalen. Ontdek het hier en laat je inspireren.