Bistro Belthazar serveert Belgische klassiekers met een twist, zoals rechts een lekker smeuïge garnaalkroket.
Volledig scherm
PREMIUM
Bistro Belthazar serveert Belgische klassiekers met een twist, zoals rechts een lekker smeuïge garnaalkroket. © De Voogt

RESTOTIP. Bistro Belthazar in Brugge: “Belgische klassiekers met een twist”

BruggeSappige hamburgers met frieten, stoofvlees, stoemp of sliptongetjes. Bistro Belthazar in Brugge heeft Belgische klassiekers op de kaart staan. “Nog maar eens zo’n zaak”, zou je denken. Het restaurant in de Zuidzandstraat geeft echter een twist aan elk gerecht en weet zich zo te onderscheiden van andere zaken. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
  Brugge

  Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

  De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.