De nieuwe verwikkelingen in het stadiondossier van Club Brugge zijn donderdag gespreksonderwerp nummer één in Sint-Andries. Wij trokken op pad om te praten met voor- en tegenstanders
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe verwikkelingen in het stadiondossier van Club Brugge zijn donderdag gespreksonderwerp nummer één in Sint-Andries. Wij trokken op pad om te praten met voor- en tegenstanders © Benny Proot

REPORTAGE. Op pad in Sint-Andries, waar de ene schande spreekt over de stadionplannen en de andere het toejuicht: “Iedereen spreekt erover”

BruggeDe stadionplannen van Club Brugge hebben opnieuw een knauw gekregen. De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd. En dat zorgt voor discussies in de omgeving van Jan Breydel, waar voor- en tegenstanders elkaar bestoken met argumenten. Zowel op café, op straat als in de frituur: het was donderdagmiddag gespreksonderwerp nummer één. “In onze straat zijn de voorbije jaren heel wat huizen verkocht. Toeval? Zeker niet.” Wij doken in het hart van Sint-Andries en luisterden aandachtig mee.

  1. Ardooise burgemeester en getroffen bedrijfsleiders verbolgen over voorkeurtracé voor Ventilus: “Dit voelt als een slag in ons gezicht”
    PREMIUM

    Ardooise burgemees­ter en getroffen bedrijfs­lei­ders verbolgen over voorkeur­tracé voor Ventilus: “Dit voelt als een slag in ons gezicht”

    Als de nieuwe Ventilus-hoogspanningslijn er komt dan zullen niet een paar duizend, maar wel ‘slechts’ tachtig gezinnen daar de rechtstreekse impact van voelen. Dat blijkt uit het voorkeurtraject dat nu op tafel ligt en waarbij stukken in Torhout en Zedelgem en Izegem toch ondergronds zouden gaan. De Vlaamse regering neemt pas vrijdag een beslissing, maar hier en daar wordt al verbolgen gereageerd, onder andere bij technologiebedrijf Skyline Communications en de Ardooise burgemeester Karlos Callens.
    Brugge