Heilig Bloedprocessie Brugge 2022
Volledig scherm
PREMIUM
Heilig Bloedprocessie Brugge 2022 © Benny Proot

REPORTAGE. Dit was de Heilig Bloedprocessie in Brugge: “Het is fenomenaal hoeveel volk er in onze stad is vandaag”

BruggeHet was van mei 2019 geleden dat de Heilig Bloedprocessie nog eens door de straten van de Brugse binnenstad trok. De intensieve voorbereidingen verliepen eerder moeizaam door het afhaken van figuranten en verenigingen en de laattijdige bevestiging dat het event dit jaar wel kon doorgaan. De medewekers en coördinatoren hebben er dan ook een huzarenwerk opzitten. Uiteindelijk konden ze rekenen op 1700 enthousiaste figuranten die van Brugges mooiste dag een topeditie maakten en daar zaten het zonnige weer en de vernieuwing natuurlijk ook voor iets tussen. 

 1. Waarom het 39ste Cactusfestival een knaller wordt: “We zijn héél blij, ja. En toch is de puzzel steeds moeilijker te leggen”
  PREMIUM
  Brugge

  Waarom het 39ste Cactusfes­ti­val een knaller wordt: “We zijn héél blij, ja. En toch is de puzzel steeds moeilijker te leggen”

  Met Live Is Live en Feest in ‘t Park is het Brugse festivalseizoen stevig op gang getrokken. Straks is het de beurt aan de grootste van allemaal: het 39ste Cactusfestival. “Als er nieuwkomers op de kalender bijkomen, staan we daar met belangstelling naar te kijken”, zegt Patrick Keersebilck, die met zijn organisatie voor een aantal cruciale maanden staat.
 2. FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewonde slachtoffers”
  Brugge/Oostende

  FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewon­de slachtof­fers”

  Een Brugs koppel en een Oostendenaar zijn maandagvoormiddag aan de dood ontsnapt bij een zwaar busongeval in het Noord-Franse Libercourt. De chauffeur ramde tot twee keer toe een brugpijler, maar kon z’n bus alsnog op de pechstrook tot stilstand brengen. “Hij moet in slaap gevallen zijn”, vertelt Tiemy Obers (33), die er met z’n vriendin een dagje Parijs had opzitten.