De eerste renners zijn al gespot op het parcours, hier onder andere de Italianen.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste renners zijn al gespot op het parcours, hier onder andere de Italianen. © Benny Proot

REPORTAGE. “Brugge is helemaal klaar voor het WK tijdrijden”: wij waren bij de laatste voorbereidingen voor hét evenement van het jaar

BruggeReady? Set? Go! Brugge is klaar voor hét sportieve evenement van het jaar. Vijf dagen lang vormt de stad het epicentrum van het WK tijdrijden, de finish waar de medailles worden verdeeld. Op en rond ’t Zand is de laatste bekabeling gelegd, worden de laatste glazen gespoeld en de laatste stellingen vastgemaakt. Ook 500 agenten staan paraat. “We zijn er klaar voor”, klinkt het overal.

 1. Slagers lopen warm voor West-Vlaams groenteschelletje en groentekroket: “Eetgewoonten veranderen, we moeten mee met de tijd”
  PREMIUM
  Roeselare

  Slagers lopen warm voor West-Vlaams groente­schel­le­tje en groentekro­ket: “Eetgewoon­ten veranderen, we moeten mee met de tijd”

  Opmerkelijk. Vanaf november liggen er twee vernieuwende, 100% West-Vlaamse en bovenal vegetarische streekproducten in de slagerstoonbank. Het West-Vlaams groenteschelletje is ontwikkeld door leerling-slagers van GO! Atheneum Diksmuide terwijl leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge tekenden voor een kaas-groentekroket met zeewier. Beide producten werden warm onthaald op de ‘Avond van de West-Vlaamse slager’ in Roeselare. “We moeten denken aan de consument. Er zijn steeds meer flexitariërs en daar moeten we op inspelen”, oordeelt Andy Heindryckx van Culinair Slagersatelier De Jachthoorn in Ruddervoorde.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Bruggelingen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woestijn met wagen op zonne-energie: “Unieke en onvergetelijke ervaring”
  Brugge

  Bruggelin­gen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woes­tijn met wagen op zon­ne-ener­gie: “Unieke en onvergete­lij­ke ervaring”

  Gilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21) uit Brugge nemen volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco, een wedstrijd voor wagens aangedreven door zonne-energie. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maken ze deel uit van het Agoria Solar Team, het studententeam van de KU Leuven. Tijdens de Solar Challenge Morocco zal het Belgische team op vijf dagen tijd 2.500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara.