Nu de terrassen terug open mogen, blijft het kampen tegen de slechte weersomstandigheden voor de horeca, 't Schuttershof besloot tijdelijk te sluiten.
Volledig scherm
Nu de terrassen terug open mogen, blijft het kampen tegen de slechte weersomstandigheden voor de horeca, 't Schuttershof besloot tijdelijk te sluiten. © Benny Proot

Regenweer doet horecazaken weer (tijdelijk) hun terrassen sluiten: “Een glas snel uitdrinken gaat nog, een biefstuk opeten minder”

BruggeMeer en meer horecazaken besluiten hun terrassen voor een tijd weer te sluiten. Het wisselvallige regenweer zorgt voor minder volle terrassen, zeker bij brasserieën en restaurants. “Het is soms onmogelijk om in te schatten hoeveel personeel je op zo’n dagen nodig hebt", zegt Sandra Timmerman van Horeca Brugge.

 1. “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmokkelaars die vluchtelingen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel
  Koksijde

  “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmok­ke­laars die vluchtelin­gen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel

  Vijf leden van een mensensmokkelbende die vluchtelingen met kinderen in gammele bootjes de Noordzee opstuurden richting het Verenigd Koninkrijk, hebben celstraffen tot 12 jaar gekregen. Volgens het parket hadden de Iraniërs geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers. “Uit één van hun telefoongesprekken bleek dat de vluchtelingen desnoods maar zonder zwemvest op de boot werden gestoken”, stelde procureur Manuel Manderick.
 2. Boem Patat! Brugs restaurant vult gepofte aardappel op met lekkernijen uit Franse en Belgische keuken: “Inspiratie opgedaan in mijn studententijd”
  Brugge

  Boem Patat! Brugs restaurant vult gepofte aardappel op met lekkernij­en uit Franse en Belgische keuken: “Inspiratie opgedaan in mijn studenten­tijd”

  Een gevulde gepofte aardappel met allerlei vullingen uit de Frans-Belgische keuken: dat is het concept van Boem Patat, een nieuw restaurant tegenover het speelplein in het Astridpark in Brugge. Uitbaters Wesley Despiegelaere en Subhadra Bagale uit Knokke-Heist probeerden het concept een paar jaar geleden al met succes één jaar uit in Gent. “De eerste reacties van de klanten zijn overweldigend.”
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.