In de Brugse regio verdwijnen een pak bushaltes vanaf 2022.
Volledig scherm
In de Brugse regio verdwijnen een pak bushaltes vanaf 2022. © Benny Proot

PVDA wil dat bushaltes in Brugge behouden blijven en start petitie

BruggeDat er vanaf volgend jaar 373 bushaltes in de regio Brugge verdwijnen, doet de politieke partij PVDA een petitie opstarten. Ze leggen zich niet neer bij de beslissing van De Lijn. 

  1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenmaker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspiegel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”
    PREMIUM
    Damme

    REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenma­ker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspie­gel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”

    “Wie Tijl Uilenpiegel zegt, zegt Damme. En wie aan Damme denkt, denkt aan Tijl Uilenspiegel.” Het zijn de woorden van de fiere burgemeester en CD&V-voorzitter Joachim Coens. Ze zijn in het pittoreske stadje vlakbij Brugge maar al te trots op hun literaire held uit de roman van Charles De Coster uit 1867. Maar wist u dat de oorspronkelijke legende een heel ander beeld schetste van de schelm? Het volledige verhaal van Uilenspiegel en het boekendorp. En ga het vooral zelf beleven, daar bij de wereldberoemde Damse Vaart. Meer lezen over levende legendes in Vlaanderen kan in ons dossier.