Het Provinciaal Hof in Brugge wordt momenteel gerestaureerd.
Volledig scherm
Het Provinciaal Hof in Brugge wordt momenteel gerestaureerd. © Benny Proot

Provinciaal Hof op Markt in Brugge erkend als ‘Flanders Heritage Venue’

BruggeHet Provinciaal Hof op de Markt van Brugge mag zich ‘Flanders Heritage Venue’ noemen. Het treedt daarmee toe tot het netwerk van meetinglocaties dat Toerisme Vlaanderen uitbouwt en internationaal in de kijker wil zetten.

  1. Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschappers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbelten zijn populair”
    Knokke-Heist

    Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschap­pers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbel­ten zijn populair”

    Het project waarbij twaalf jonge ooievaars in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist een zendertje kregen, levert opmerkelijke resultaten op. Tien van de jonge dieren zijn nog in leven, drie vonden de weg vanuit het zuiden feilloos terug naar Knokke. “En ooievaar Hadewijch bouwde er met een partner zelfs een nest”, klinkt het bij de verzorgers. Nieuw is dat bedrijven en particulieren nu ook kunnen sponsoren.