Prins Laurent onthult beeld van frietetende man op de Markt te Brugge
Volledig scherm
Prins Laurent onthult beeld van frietetende man op de Markt te Brugge © Benny Proot

Prins Laurent onthult standbeeld De Frieteter op Markt: “Van postbode tot prins, we eten allemaal frietjes”

BruggeOp de Markt is zondagochtend, in aanwezigheid van prins Laurent van België én in de gietende regen, De Frieteter onthuld. Het standbeeld is een initiatief van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing en komt er op vraag van de vereniging voor frituristen. Het beeld blijft een jaar lang staan. “De friet is een heel gewoon cultureel erfgoed, maar daar zit nu net zijn waarde. De Frieteter symboliseert ons allemaal”, aldus Bernard Lefèvre, voorzitter van Navefri.

  1. Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvinden”
    KRACHTBAL EERSTE NATIONALE VROUWEN

    Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvin­den”

    Noordster Dudzele heeft met een 16-20-zege op het veld van KBK Ichtegem een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud in eerste nationale. Met 26 punten na 11 wedstrijden telt Noordster nu vier eenheden meer dan hekkensluiter Ichtegem. Avanti Lissewege (24 punten) en KBC Heist (22 punten) hebben ook minder punten, maar hebben wel nog twee matchen tegoed.