Premier De Croo waarschuwt tijdens bezoek in Zeebrugge: “Komende vijf à tien winters gaan moeilijk zijn”

BruggePremier Alexander De Croo (Open Vld) en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) hebben maandagochtend stage gelopen bij autobehandelaar ICO in de haven van Zeebrugge. Het is een initiatief van werkgeversorganisatie VOKA om politici en bedrijfsleiders dichter bij elkaar te brengen. Bekijk hierboven wat de eerste minister precies zei.

224 reacties

 • Eddy De Ridder

  2 maanden geleden
  In Duitsland is er een dorp die 17 meer elektriciteit verwekt of dat ze nodig hebben waarom kan dit niet in België. . Natuurlijk niet want het brengt niet op voor de mannen in Brussel .
 • Karim Fezoua

  3 maanden geleden
  "Hope for the best. Be prepared for the worst"; zou een slogan kunnen worden voor de verkiezingen van 2024. In plaats van noodplannen te voorzien, blijven ze rond de pot draaien. Voor de landbouw en onze energiesector moeten er dringend nieuwe plannen worden bedacht. Graan moet een primaire zaak worden en meststoffen moeten biologisch worden. Energie : verder werken aan die windmolenpark op zee en die Ventilus-affaire oplossen. DRINGEND! Tik tok, nog twee jaar te gaan en het is 2024!
 • lucien lemahieu

  3 maanden geleden
  echt een circus paljas
 • Gino Sinnesael

  3 maanden geleden
  Hopelijk voorspelt premier De Croo dat zijn Vivaldi-regering snel wat gaat doen voor de gepensioneerden. Misschien de meer dan 20 jaar oude belofte van zijn partij uitvoeren en de 'solidariteitsbijdrage' eindelijk afschaffen? Wie is er solidair met wie, Vivaldi?, premier?
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  De oorlog kan jaren aanslepen. Die 10 jaar kan enkele jaartjes uitlopen. De Europese unie is blijkbaar goed om met grote woorden uit te pakken zonder aan de mogelijke gevolgen te denken. Snelle oplossingen zoals de EU. koopt nu zelf voldoende gastankers aan, om zo voldoende goedkoop gas te kunnen aankopen; moet men niet gaan verwachten van salonpolitici. Woekerprijzen van 700 à 1000% winst per boot zouden zo gaan dalen.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.