Maurice Michielsens ten voeten uit, aan het stuur van een bootje op de Brugse reien.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurice Michielsens ten voeten uit, aan het stuur van een bootje op de Brugse reien. © Benny Proot

PORTRET. Maurice Michielsens, de éminence grise van de Brugse bootjesmannen: “Dat hij zoveel koningen en wereldleiders heeft vervoerd, deed hem glimmen van trots”

BruggeHet overlijden van Maurice Michielsens (83) zindert na op de reien, waar ‘de witten van Brugge’ 65 jaar lang niet weg te houden was. Maurice, een vat vol anekdotes, verdedigde de belangen van zijn collega’s met vuur én was vooral trots op zijn vele eretekens en foto’s met beroemde passagiers. “Nooit heb ik een ongeval gehad of boete gekregen op het water”, glunderde de bootjesman, die wel altijd zijn zwaarste moment bleef herinneren. “Dat jongetje had geen schijn van kans, maar zijn zusje kon ik uit het ijskoude water redden.”

  1. “Brugge moet voorbeeld stellen tegen nalatige nutsmaatschappijen die putjes niet naar behoren herstellen”: onder meer in pas heraangelegde Katelijnestraat is ‘probleem’ zichtbaar
    PREMIUM
    Brugge

    “Brugge moet voorbeeld stellen tegen nalatige nutsmaat­schap­pij­en die putjes niet naar behoren herstellen”: onder meer in pas heraange­leg­de Katelijne­straat is ‘probleem’ zichtbaar

    Pas heraangelegd, maar in de Katelijnestraat zijn alweer enkele kasseien verdwenen, omdat nutsmaatschappijen aansluitingen moesten doen. Het zit raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) hoog: hij wil dat de stad Brugge bedrijven als Fluvius of Proximus harder aanpakt als ze na kleine werkzaamheden de straat niet naar behoren herstellen. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.