Maurice Michielsens ten voeten uit, aan het stuur van een bootje op de Brugse reien.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurice Michielsens ten voeten uit, aan het stuur van een bootje op de Brugse reien. © Benny Proot

PORTRET. Maurice Michielsens, de éminence grise van de Brugse bootjesmannen: “Dat hij zoveel koningen en wereldleiders heeft vervoerd, deed hem glimmen van trots”

BruggeHet overlijden van Maurice Michielsens (83) zindert na op de reien, waar ‘de witten van Brugge’ 65 jaar lang niet weg te houden was. Maurice, een vat vol anekdotes, verdedigde de belangen van zijn collega’s met vuur én was vooral trots op zijn vele eretekens en foto’s met beroemde passagiers. “Nooit heb ik een ongeval gehad of boete gekregen op het water”, glunderde de bootjesman, die wel altijd zijn zwaarste moment bleef herinneren. “Dat jongetje had geen schijn van kans, maar zijn zusje kon ik uit het ijskoude water redden.”

  1. Van de première van Red Sandra tot een pittoresk dorp dat met vuur speelt: dit zijn onze vijf tips voor een gezellig weekend aan de kust en in Brugge
    PREMIUM
    REGIO

    Van de première van Red Sandra tot een pittoresk dorp dat met vuur speelt: dit zijn onze vijf tips voor een gezellig weekend aan de kust en in Brugge

    Het is bijna het weekend van 23 en 24 oktober en dat wil zeggen dat we opnieuw enkele tips voor jullie klaar hebben voor een ontspannende tweedaagse. Voor wie het herfstweer nu al beu is hebben we alvast goed nieuws, zij kunnen zaterdagavond terecht in Kinepolis Oostende voor de laatste FFO Night of in de Grote Post voor een avond met de ‘Kinderen van de zee’. Wie meer zin heeft om zijn avond buiten door te brengen kan zich dan weer opwarmen aan het Sint Laurentiusvuur in Bekegem.