Een delegatie van de stad en (links) Emmanuelle en Charlotte Behets bij de pop-up Mais Oui.
Volledig scherm
Een delegatie van de stad en (links) Emmanuelle en Charlotte Behets bij de pop-up Mais Oui. © Benny Proot

Pop-upwinkel in Smedenstraat is al tot eind februari 2022 volgeboekt: “Verrassend hoeveel mensen hier passeren”

BruggeHet pand dat de stad Brugge in de Smedenstraat huurt, is al tot eind februari 2022 verhuurd aan lokale ondernemers. Om de twee weken neemt een andere ondernemer een stuk van de etalage in. Dit keer is het de beurt aan de twee zussen van kledingwinkel Mais Oui.

  1. Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpatiëntjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”
    PREMIUM
    BRUGGE

    Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpa­tiën­tjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”

    Ze kreeg ooit een bruine enveloppe in de bus met 45 tekeningen, die de leerlingen van een klasje uit Kuurne hadden gemaakt voor hun aan kanker overleden klasgenootje Lisa. Op basis van die werkjes ontwierp ze knuffels. Toen ze die ging overhandigen, toverde ze prompt een glimlach op het gezicht van de treurende kindjes. Linda Dhont (69) uit Brugge heeft een opvallende gave. Sinds een klein jaar probeert ze ook de kindjes op de kinderkankerafdeling van het UZ in Gent te steunen in hun strijd. Haar verhaal.