Cafe Winket in Brugge aan de gevangenis
Volledig scherm
Cafe Winket in Brugge aan de gevangenis © Benny Proot

Pop-upcafé met gratis koffie naast gevangenis van Brugge: “Wie gedetineerden bezoekt, moet hier even kunnen bekomen bij warm welkom”

BruggeEen maand lang staat het pop-upcafé Winket op een grasveld naast de gevangenis van Brugge. Familieleden en vrienden van gedetineerden zijn er welkom voor een kop koffie, iets sterkers of zelfs een kleine hoofdmassage. Het is de eerste keer dat zo’n initiatief wordt genomen. “Dit is vaak een vergeten groep mensen, die ook een warm welkom verdienen”, zegt Olivier Forge, een van de initiatiefnemers.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”