Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © belga

Politiecommissaris (57) belandt met 3,59 promille in gracht: rijverbod én alcoholslot, ook in de combi

Een 57-jarige politieman is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot twee maanden rijverbod én een alcoholslot voor een periode van één jaar nadat hij met 3,59 promille alcohol in zijn bloed in de gracht belandde. Tijdens zijn straf met een politievoertuig rijden is geen optie, aangezien ook daar een alcoholslot in zou moeten geïnstalleerd worden.

74 reacties

 • Tom Bornauw

  3 jaar geleden
  Deze brave man had een hoeveelheid alcohol in zijn lijf met het equivalent van 20 pinten? Zal wel geen bier zijn maar sterke drank... Wie kan er op korte tijd 5 liter naar binnen werken he? Alleszins, ik hoor niets van medische, psychologische en praktische proeven? Of is het omdat het een "copain sympa" is van het gerecht dat dit met de mantel der liefde toegedekt wordt?
 • Franky Barbier

  3 jaar geleden
  Wel en moet die mens zen theorie en praktijk examen niet opnieuw afleggen, of is dat een gunst van de rechter?
 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  en dit is dan het soort mensen , die anderen bekeuren ...ontsla gewoon deze vent en geen ontslagvergoeding hé .
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Ik keur zeker niet goed als men onder invloed van alcohol of drugs rijdt. Doch waarom moet men altijd hameren op het beroep van die mensen, zeker als de feiten zich niet werk gerelateerd voordoen. Of het nu rechters, militairen, politie of eender wie is, het is gewoon verboden voor iedereen. En dat van die voorbeeldfunctie's zijn maar fabeltjes uitgevonden door critici.
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Waarom moet het beroep van die mensen altijd vermeldt worden, als ze zaken uithalen buiten hun dienst of werk? Dronken rijden is verboden voor iedereen, ook voor mensen met een voorbeeldfunctie. De functie speelt hier geen rol maar wel de feiten.