De veroordeelde pedofiel Rony Van Weyenberg (54) staat op de 'Most Wanted'-lijst.
Volledig scherm
De veroordeelde pedofiel Rony Van Weyenberg (54) staat op de 'Most Wanted'-lijst. © Federale politie

Politie zet veroordeelde Brugse kindermisbruiker (54), naar eigen zeggen gevlucht naar Ibiza, op 'Most Wanted'-lijst

BruggeDe 54-jarige Rony Van Weyenberg uit Brugge, veroordeeld wegens verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, staat op de ‘Most Wanted’-lijst. Van Weyenberg trok op de dag van de uitspraak niet naar de rechtbank, maar sloeg in allerijl op de vlucht. De man zit - naar eigen zeggen - op Ibiza.

 1. Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellende in Oostkamp: “We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhouden was onmogelijk”
  Play
  Oostkamp

  Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellen­de in Oostkamp: “We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhou­den was onmogelijk”

  Een korte, maar zeer krachtige wolkbreuk heeft vrijdagavond voor heel wat waterellende gezorgd in het centrum van Oostkamp. Op twintig minuten tijd viel er 45 liter water. “Zeer uitzonderlijk”, zegt burgemeester Jan De Keyser. “Het was bovendien zeer lokaal. In een deelgemeente even verderop was er niks van overlast.” In de Emiel Welvaertstraat vloekten ze het hardst. Daar liep het water enkele huizen binnen.
 2. Producer van ‘Laat de zon in je hart’ viert 60ste verjaardag met muzikale vrienden in Brugs Concertgebouw: “En Willy Sommers zal erbij zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Producer van ‘Laat de zon in je hart’ viert 60ste verjaardag met muzikale vrienden in Brugs Concertge­bouw: “En Willy Sommers zal erbij zijn”

  De 60ste verjaardag van producer, componist en muzikant Patrick Hamilton uit Loppem zal in het voorjaar van 2023 niet onopgemerkt voorbij gaan. Liefst 1.200 mensen zijn uitgenodigd op dat feestje, dat plaatsvindt in het Concertgebouw in Brugge. Muzikale vrienden als Udo, Willy Sommers en Raf Van Brussel kruipen mee het podium op. “Zowat de hele Vlaamse muziekscène is ooit bij me langs geweest”, zegt hij.
 3. Veroordeelde pedofiel vlucht net na uitspraak naar Ibiza: “Hier kan ik mijn beroep beter voorbereiden dan in de gevangenis”
  PREMIUM

  Veroordeel­de pedofiel vlucht net na uitspraak naar Ibiza: “Hier kan ik mijn beroep beter voorberei­den dan in de gevangenis”

  Een hardleerse pedofiel uit Brugge zit momenteel op Ibiza. En dat terwijl hij eigenlijk in een gevangenis in ons land zou moeten zitten. Hij werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en het openbaar ministerie wou hem meteen laten opsluiten. De politie trof hem bovendien thuis niet aan, maar twee dagen later postte hij plots een tekstje op sociale media vanuit… Ibiza. En dat probeert hij zowaar zelf te verantwoorden.