Het was opmerkelijk rustiger dan afgelopen week in de Brugse binnenstad.
Volledig scherm
Het was opmerkelijk rustiger dan afgelopen week in de Brugse binnenstad. © De Voogt

Politie sluit toegangswegen naar Brugge even af door drukte op Wintergloed

BruggeDe Brugse politie heeft zaterdagavond enkele toegangswegen naar de binnenstad tijdelijk afgesloten door de drukte op Wintergloed. Al bij al leek het evenement op de laatste vakantiedagen echter minder volk te trekken dan afgelopen week. Toen was het bij momenten over de koppen lopen.

 1. Na twee zware ongevallen met goederentrein: Infrabel bekijkt of extra signalisatie nodig is aan spooroverwegen
  Zeebrugge

  Na twee zware ongevallen met goederen­trein: Infrabel bekijkt of extra signalisa­tie nodig is aan spoorover­we­gen

  Spoorwegbeheerder Infrabel bekijkt of er extra signalisatie nodig is aan de spooroverwegen waar de voorbije week twee zware ongevallen gebeurden met een goederentrein. In beide gevallen werd een vrachtwagen gegrepen door een aankomende trein Eén trucker overleefde de klap niet. “Normaal gebeuren in het havengebied gemiddeld een tot twee ongevallen per jaar. Nu zijn het er twee in enkele dagen”, zegt woordvoerder Fréderic Petit.
 2. Zelfstandig thuisverpleegster berooft bejaarde vrouw terwijl die bloedend op de grond ligt: “Het laagste wat je als mens kan doen”
  PREMIUM
  Knokke/Brugge

  Zelfstan­dig thuisver­pleeg­ster berooft bejaarde vrouw terwijl die bloedend op de grond ligt: “Het laagste wat je als mens kan doen”

  Ze zijn er normaal om bejaarde mensen te helpen, maar een zelfstandig thuisverpleegster uit Knokke vatte haar job vorig jaar enigszins anders op. Terwijl een 84-jarige vrouw na een val bloedend op de grond lag in haar serviceflat, vond W.D. (54) er niets beters op dan haar te bestelen. “De buit was op de koop toe nog eens een cadeau van haar overleden echtgenoot”, aldus de advocaat van het slachtoffer.
 1. Opnieuw over de koppen lopen op Wintergloed in Brugge, maar lichtspektakel wordt niet geschrapt: “We volgen de situatie zéér goed op”
  Brugge

  Opnieuw over de koppen lopen op Winter­gloed in Brugge, maar lichtspek­ta­kel wordt niet geschrapt: “We volgen de situatie zéér goed op”

  Het was dinsdagavond weer over de koppen lopen op Wintergloed in Brugge. Beelden die op sociale media circuleren spreken boekdelen. In de loop van de avond besloot de politie de druktebarometer op oranje te zetten, en werd er gevraagd om niet meer naar Wintergloed af te zakken. “Als iedereen zich aan de regels houdt, kan alles perfect veilig verlopen”, reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs zien dergelijke beelden evenwel liever niet.
 2. Laurenz Simoens kiest met Westhoek en Proost Lierse voor dubbele stap hogerop: “Combinatie van veld- en zaalvoetbal maakt mij een betere speler”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A/DERDE NATIONALE A

  Laurenz Simoens kiest met Westhoek en Proost Lierse voor dubbele stap hogerop: “Combinatie van veld- en zaalvoet­bal maakt mij een betere speler”

  De 22-jarige Laurenz Simoens laat een opvallende dubbele transfer optekenen. De (flank)aanvaller ruilt in het veldvoetbal derdenationaler KM Torhout voor tweedenationaler KVK Westhoek, terwijl hij in de zaal voormalig BZVB-eerstenationaler ZVC Assebroeke verlaat voor Proost Lierse, dat uitkomt in de hoogste afdeling van het Belgische futsal.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis