Bernard Vandamme met zijn autobiografie 'Bodyslam’.
Volledig scherm
PREMIUM
Bernard Vandamme met zijn autobiografie 'Bodyslam’. © Benny Proot

“Plots stond ik aan de schuilplaats van Bin Laden”: Belgiës bekendste worstelaar Bernard Vandamme (49) bundelt wildste verhalen in autobiografie

BruggeAls de krachtpatser uit het Franse televisieprogramma Fort Boyard of als commentator bij catchwedstrijden op het toenmalige Kanaal 2. Zo raakte hij bij het grote publiek wellicht het meest bekend. De Brugse worstelaar Bernard Vandamme (49) leefde jarenlang als een filmster en brengt nu zijn autobiografie ‘Bodyslam’ uit. Daarin diept de ‘Belgian Bomber’ enkele straffe anekdotes op. Zijn droom is evenwel een Brugse worstelschool. “Mijn grote doel? Een opvolger vinden voor mezelf.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.