De hulpdiensten bij het neergestorte vliegtuig.
Volledig scherm
PREMIUM
De hulpdiensten bij het neergestorte vliegtuig. © Tim Lescrauwaet

Piloot die neerstortte in Brugge: “Ik stel het al bij al goed”

De piloot die vrijdagmiddag met zijn vliegtuigje neerstortte aan de Torhoutsesteenweg in Sint-Andries, stelt het al bij al goed. Dat zegt hij zelf, één dag na zijn crash. Opmerkelijk: de man - een zeer ervaren piloot en instructeur - was eind vorige eeuw al eens betrokken bij een crash. Nadien schreef hij het boek ‘I am safe’, een soort handboek voor piloten over veiligheid en ongevallen. Die theorie zette hij vrijdag om in de praktijk. Hij slaagde erin om zijn vliegtuig zacht te doen landen, met de hulp van een speciale reddingsparachute. Al die tijd bleef de piloot in het vliegtuigje zitten.

7 reacties

 • Erik Beckers

  3 maanden geleden
  Volgen mij was er misschien wel iets niet in orde met de parachute. Ik dacht eens gelezen te hebben dat zo'n vliegtuigje horizontaal moet dalen en op de wielen terechtkomen. Hier kwam het duidelijk verticaal naar beneden en met de snuit op de grond terecht.
 • Luc DE HERT

  3 maanden geleden
  Helaas weinig consideratie over de “veilige” landing van het vliegtuig op 5 meter van enkele huizen …geen open ruimte in de buurt ??
 • Eric Servaes

  3 maanden geleden
  Zijn vliegtuigje daarentegen iets minder. Toch chapeau.
 • Mich Vanderhoydonck

  3 maanden geleden
  Parachute systeem bij ULM bestaat al jaren ,kostte destijds 2000 euro maar weinigen installee4den hem . Deze piloot crashte al eens en deed slimme aankoop ,met zijn levensreddende accessoire.
 • Henri Demeer

  3 maanden geleden
  uitrusting verplicht maken op al die ULM'S .
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.