Kim Van Acker en David De Baets staan voor hun zaak Fons die acht maanden na opening verkozen is tot meest geliefde ‘Ik koop lokaal’-zaak van Brugge.
Volledig scherm
Kim Van Acker en David De Baets staan voor hun zaak Fons die acht maanden na opening verkozen is tot meest geliefde ‘Ik koop lokaal’-zaak van Brugge. © Benny Proot

Pas geopende traiteurs- en broodjeszaak Fons is meteen Brugges meest geliefde ‘Ik koop lokaal’-zaak: “De coronacrisis heeft voor een boost gezorgd”

BruggeZe zijn amper acht maanden bezig, maar dat heeft David De Baets (42) en Kim Van Acker (36) er niet van weerhouden om het tot meest geliefde ‘Ik koop lokaal’-zaak van Brugge te schoppen. De traiteurs- en broodjeszaak langs de Blankenbergse Steenweg draait op volle toeren. “Lokaal kopen is belangrijker dan ooit geworden, dat merken we hier heel fel.”

 1. Dierenspeciaalzaak organiseert speciaal weekend voor viervoeters in ‘Hondenkoer’, dat al duizenden honden lokte: “Een schot in de roos”
  Damme/Brugge

  Dierenspe­ci­aal­zaak organi­seert speciaal weekend voor viervoe­ters in ‘Hondenkoer’, dat al duizenden honden lokte: “Een schot in de roos”

  Met voorlopig ruim 5.000 bezoekers is ‘Hondenkoer’ op de terreinen van de oude militaire kazerne in Sijsele een groot succes. Ook dierenspeciaalzaak Tom&Co is er een vaste waarde en organiseert er op 20 en 21 augustus een uniek Tom&Co-weekend. Tijdens dat weekend kun je je trouwe viervoeter in de watten leggen met leuke Tom&Co-gadgets en toffe workshops.
 2. TERRASTIP. ’t Oud Gemeentehuis heeft een van de ruimste terrassen en een nieuwe speeltuin
  PREMIUM
  Varsenare

  TERRASTIP. ’t Oud Gemeente­huis heeft een van de ruimste terrassen en een nieuwe speeltuin

  De hittegolf is dan wel voorbij, het blijft warm en dus zoeken heel wat mensen verkoeling op. Aan zee, maar ook op de vele terrasjes die de regio rijk is. Een van de grootste in zijn soort is in Varsenare te vinden. Letterlijk onder de kerktoren: ’t Oud Gemeentehuis. De plaats waar Club Brugge zijn kampioenschap kwam vieren en André Hazes Jr. al eens spontaan naar de micro grijpt. Maar net zo goed de plek waar ondergetekende de verjaardag van zijn dochter (8) ging vieren.
 1. Brugge lanceert shoppingkaart om vele tweedehandsadresjes te ontdekken: “Het aanbod is hier gigantisch toegenomen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge lanceert shopping­kaart om vele tweede­hands­adres­jes te ontdekken: “Het aanbod is hier gigantisch toegenomen”

  Maak kennis met de fysieke shoppingkaart van Shopping Brugge en COSH!, een zoekplatform voor wie ecologisch winkelen belangrijk vindt. “Elke winkel op de kaart heeft op een bepaalde manier aandacht voor milieu en mens”, zegt Niki De Schryver van COSH!. Het valt bovendien op hoeveel tweedehandszaken er de laatste jaren bij kwamen in Brugge.