Sandra V. (links) zit nog steeds in de cel voor poging tot moord op haar liefdesrivale Kelly J. (rechts).
Volledig scherm
Sandra V. (links) zit nog steeds in de cel voor poging tot moord op haar liefdesrivale Kelly J. (rechts). © RV

Parket wil poetsvrouw (44) die liefdesrivale neerstak laten interneren: "Maar Sandra heeft geen geestesstoornis”

Brugge/KoekelarePoetsvrouw Sandra V. (44) uit Koekelare moet geïnterneerd worden voor moordpoging op haar liefdesrivale in Brugge. Althans, als het afhangt van het parket. De verdediging verzet zich immers tegen een internering. “Wél heeft ze de nodige begeleiding nodig buiten de gevangenis”, zegt meester Bram Elyn.

 1. Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak vraagt tevergeefs om voorwaardelijke vrijlating: “Haar vier kinderen kunnen nergens terecht”
  PREMIUM
  Brugge/Koekelare

  Poetsvrouw die liefdesri­va­le neerstak vraagt tevergeefs om voorwaarde­lij­ke vrijlating: “Haar vier kinderen kunnen nergens terecht”

  Een 43-jarige poetsvrouw uit Koekelare blijft twee maanden langer in de cel voor een moordpoging op haar liefdesrivale in Brugge. Dat heeft de raadkamer beslist. Sandra V. vroeg tevergeefs om vrijgelaten te worden onder voorwaarden. “Ze is niet gevaarlijk en wil terug kunnen zorgen voor haar vier kinderen", zegt haar advocaat Bram Elyn.
 2. Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak met mes is volgens gerechtspsychiater ontoerekeningsvatbaar: dreigt internering?
  PREMIUM
  Koekelare/Brugge

  Poetsvrouw die liefdesri­va­le neerstak met mes is volgens gerechts­psy­chi­a­ter ontoereke­nings­vat­baar: dreigt interne­ring?

  Een 43-jarige poetsvrouw uit Koekelare blijft twee maanden langer in de cel voor een moordpoging op haar liefdesrivale in Brugge. Dat heeft de raadkamer dinsdagmorgen beslist. Uit het verslag van de gerechtspsychiater blijkt dat Sandra V. ontoerekeningsvatbaar is, wat de verdediging ten stelligste betwist. De vrouw hoopt zo snel mogelijk terug naar haar vier kinderen te mogen.