Eén van de meest zichtbare ingrepen: een voetgangersbrug aan de Bloedput, een gelijkaardige constructie staat er ook aan het station.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de meest zichtbare ingrepen: een voetgangersbrug aan de Bloedput, een gelijkaardige constructie staat er ook aan het station. © Benny Proot

Overzicht: zo kom je het best naar het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge. En kan je ook gewoon nog een dagje shoppen?

Brugge/Knokke/DammeDoor het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge moet vanaf komende zaterdag een stevige mobiliteitspuzzel  in en rond het parcours gelegd worden. De impact in Brugge, Damme en Knokke-Heist is niet gering. Wij gingen te rade bij politie en stad. Waar kan je parkeren? Is Brugge of Knokke nog bereikbaar voor wie een dagje wil komen winkelen? En wat zijn de alternatieven? 

 1. Op acht plaatsen langs Brugse Vesten staan nu infoborden en QR-codes: “Beheerplan voor de komende 24 jaar nodig”
  Brugge

  Op acht plaatsen langs Brugse Vesten staan nu infoborden en QR-codes: “Beheerplan voor de komende 24 jaar nodig”

  Binnen twee maanden wil de stad Brugge een beheerplan klaar hebben voor de Brugse stadsvesten. De brede groene gordel van 26 hectare rondom de binnenstad krijgt de komende 24 jaar nog meer aandacht. Nieuwe verhalen en filmpjes kan je voortaan ontdekken op acht locaties. “Er duiken steeds weer nieuwe verhalen op van deze plek”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.