Het Karmelietessenklooster met de grote tuin in hartje Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Karmelietessenklooster met de grote tuin in hartje Brugge. © Benny Proot

Oud slotklooster wordt woonproject met gigantische tuin: “Hét voorbeeld van wat we met ons religieus erfgoed willen doen”

BruggeEr komen woningen, appartementen en een loft in het voormalige Karmelietessenklooster in de Schuttersstraat in Brugge. Blikvanger wordt evenwel de grote tuin rond het gebouw. De site uit de zestiende eeuw is al een hele poos verlaten door de zusters van het slotklooster. Momenteel verblijven er Oekraïense vluchtelingen. “Er is nu al veel interesse van jonge gezinnen”, zegt Frederik Van Vooren van projectontwikkelaar Istoir.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdieren”
  PREMIUM
  Brugge

  Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdie­ren”

  In de Vaartstraat in de wijk Sint-Pieters in Brugge is Kippen Theetuin geopend. Dat is een gloednieuwe horecazaak waar je, naast zelf samengestelde thee, liefdevol ontvangen wordt door gastvrouw Liesbeth en haar acht kippen. Ze volgde een opleiding om de dieren zelfs in interactie te laten komen met haar klanten. “Kippen zijn bijzonder intelligent”, zegt ze.