Voormalig burgemeester Fernand Bourdon is op 87-jarige leeftijd overleden.
Volledig scherm
Voormalig burgemeester Fernand Bourdon is op 87-jarige leeftijd overleden. © RV

Oud-burgemeester van Brugge Fernand Bourdon (87) overleden: “Hij zat in met zijn medemens, ook na zijn tijd als burgervader”

BruggeFernand Bourdon, tussen 1992 en 1994 drie jaar lang burgemeester van Brugge, is op 87-jarige leeftijd overleden. De socialist was een tussenfiguur, na de dood van Frank Van Acker en net voor Patrick Moenaert aan zijn ambtstermijn begon. Toch drukte Bourdon in die relatief korte periode zijn stempel. “Hij beleefde de politiek met hart en ziel.”

 1. In dit Gault&Millau-bekroonde ziekenhuis eet je zelfgekweekte groenten en fruit, en daar komt nog een voedselbos bij: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  In dit Gault&Millau-bekroonde ziekenhuis eet je zelfge­kweek­te groenten en fruit, en daar komt nog een voedselbos bij: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”

  Nee, het AZ Zeno in Knokke-Heist rust na zijn vermelding in de Gault&Millau niet op zijn lauweren. Het ziekenhuis, eerder al het eerste met een eigen moestuin, maakt nu ook werk van een voedselbos. De bedoeling is om daar nog meer verse groenten, fruit en kruiden te kweken. “Gezond eten is deel van onze ziekenhuiscultuur”, stelt Pieter De Smet, cateringmanager van AZ Zeno. Het voedselbos is er dan wel nog niet, het heeft toch al een award gewonnen.
 2. “Ja, we hebben getwijfeld of we na 118 jaar in de Smedenstraat zouden blijven”: fietsenzaak Provan blijft Brugse poortstraat trouw, maar verhuist tijdelijk naar overkant
  PREMIUM
  Brugge

  “Ja, we hebben getwijfeld of we na 118 jaar in de Smeden­straat zouden blijven”: fietsen­zaak Provan blijft Brugse poort­straat trouw, maar verhuist tijdelijk naar overkant

  “De voordelen wegen hier nog altijd op tegen de nadelen, een oude eik verplant je niet." Zaakvoerders Nico Vandewiele en Wim Proot van fietsenzaak Provan hebben na beraad besloten om ook minstens de komende twintig jaar in de Brugse Smedenstraat te blijven. De poortstraat staat al een paar jaar onder druk van buitenlandse nieuwkomers, dat zelfs de stad al een pand inpalmde voor onder andere de wijkagent. “Maar hier zijn nog zoveel mooie zaken dat we daar graag deel van uitmaken.”