Ook in 2021 is er geen kerstduik in de Brugse reitjes.
Volledig scherm
Ook in 2021 is er geen kerstduik in de Brugse reitjes. © Benny Proot

Opnieuw geen kerstduik in Brugse reien door coronamaatregelen

BruggeDe Brugse IJsberen zullen ook dit jaar niet in de reien plonzen. Hun jaarlijkse kerstduik, dit keer gepland op zaterdag 18 december, gaat niet door.

 1. Draaibrug van 130 meter lang en 34 miljoen euro arriveert in Zeebrugge: “Het zal de langste van Europa zijn”
  Zeebrugge

  Draaibrug van 130 meter lang en 34 miljoen euro arriveert in Zeebrugge: “Het zal de langste van Europa zijn”

  Spectaculair zicht in de achterhaven van Zeebrugge: daar is zaterdag het 130 meter lange draaiende middenstuk van de nieuwe Verbindingsbrug aangekomen. Vorige week verliet het gevaarte het werkhuis in Wondelgem bij Gent en het werd via de Westerschelde naar Zeebrugge gevaren. Dit weekend wordt het tijdens een heel secure ‘invaaroperatie’ op zijn plaats gezet. “Het is een onmisbare schakel voor 300 bedrijven, maar vooral ook om veilig van en naar het werk te rijden", zegt CEO Tom Hautekiet.
 1. Van kindercrèche en indoorspeeltuin naar eigen horecazaak in Brugge: “We begonnen met een foodtruck... en toen kwam corona”
  PREMIUM
  Brugge

  Van kinder­crèche en indoor­speel­tuin naar eigen horecazaak in Brugge: “We begonnen met een foodtruck... en toen kwam corona”

  “Tijdens de coronacrisis hebben we beslist dat we hiervoor wilden gaan.” Twee Brugse vriendinnen, Nathalie Meheus (41) en Jessica Valentin (40), hebben in de Zandstraat hun traiteurs- en horecazaak Bie Us geopend. Je kan er onder andere terecht voor huisgemaakte tapas, wraps en een dagelijkse lunch. Ze laten er allebei hun vorige carrières voor achter zich, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
 2. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
  Brugge

  Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

  De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.