Met het nieuwe erkenningsreglement voor dierenwelzijnsorganisaties in Brugge moeten die meer financiële armslag krijgen
Volledig scherm
Met het nieuwe erkenningsreglement voor dierenwelzijnsorganisaties in Brugge moeten die meer financiële armslag krijgen © Benny Proot

Op werelddierendag erkent Brugge dierenwelzijnsorganisaties (en dat is goed voor hun portemonnee)

BruggeDe stad Brugge reikt verenigingen die zich inzetten voor dierenwelzijn op Brugs grondgebied de hand. Zij kunnen zich sinds 1 oktober laten erkennen als Brugse dierenwelzijnsvereniging. Hierdoor genieten ze van logistieke ondersteuning en een mooie financiële toelage.

  1. Twee dagen na explosie denkt Pol (68) al terug aan heropening van danscafé, vrouw en schoonzus buiten levensgevaar: “Belangrijkste is dat iedereen nog leeft”
    Zuienkerke

    Twee dagen na explosie denkt Pol (68) al terug aan heropening van danscafé, vrouw en schoonzus buiten levensge­vaar: “Belang­rijk­ste is dat iedereen nog leeft”

    De twee vrouwen die maandagochtend zwaargewond raakten bij een explosie in Zuienkerke, zijn buiten levensgevaar. Dat zegt Pol De Schepper (68), de uitbater van De Schuure. De man lag te slapen toen de verwarmingsketel ontplofte en beseft dat hij samen met zijn vrouw en schoonzus aan de dood is ontsnapt. Over één zaak is hij alleszins duidelijk: hij wil de danstaverne sowieso weer openen.