Korpschef Steve Desmet van politie Damme/Knokke-Heist en korpschef Dirk Van Nuffel van de Brugse politie
Volledig scherm
PREMIUM
Korpschef Steve Desmet van politie Damme/Knokke-Heist en korpschef Dirk Van Nuffel van de Brugse politie © Benny Proot

Op bezoek in het commandocentrum van de politie, waar ze zich voorbereiden op passage Wout Van Aert en co: “500 agenten op terrein, tientallen camera’s en constante monitoring”

Brugge/Knokke-Heist/Damme“Dit is met voorsprong de grootste politieoperatie ooit in deze regio. In vergelijking met het WK, is de start van de Ronde van Vlaanderen peanuts." De politie staat de komende dagen voor een grote uitdaging om het wielercircus tussen Knokke-Heist en Brugge in goede banen te leiden. “Het is een enorme puzzel”, zegt Brugs korpschef Dirk Van Nuffel. Wij gingen langs in het commandocentrum van de politie waar straks het wereldkampioenschap vanuit alle hoeken wordt gevolgd. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.