Ook de politie van Brugge hield een indrukwekkende minuut stilte. De korpsleden verzamelden voor het commissariaat in de Lodewijk Coiseaukaai.
Volledig scherm
Ook de politie van Brugge hield een indrukwekkende minuut stilte. De korpsleden verzamelden voor het commissariaat in de Lodewijk Coiseaukaai. © PZ Brugge

Ook politie laat sirenes loeien en houdt indrukwekkende minuut stilte op nationale dag van rouw

Brugge/KoksijdeOp deze dag van nationale rouw na het noodweer en zware overstromingen van vorige week, met tientallen dodelijke slachtoffers tot gevolg, weerklonk over het hele land een ijzingwekkende minuut stilte. Onder meer de politie Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort) en politie Brugge uitten hun medeleven. 

 1. Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”
  Kortemark/Koekelare/Houthulst/Brugge

  Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”

  Twee ex-werknemers van groentenconservenfabrikant Bonduelle in Kortemark staan in de Brugse rechtbank terecht voor een bizarre diefstal. R.D. (42) uit Koekelare en D.D. (36) uit Houthulst zouden volgens het bedrijf palletten met in totaal 8.000 conserven gestolen hebben. Vreemd genoeg kwamen de feiten aan het licht door de ex-vriendin van R.D.
 2. Voldoende sociale woningen of niet? Zo staan onze gemeenten ervoor: Brugge veruit de beste, Jabbeke op het matje geroepen
  PREMIUM
  Brugge/Jabbeke

  Voldoende sociale woningen of niet? Zo staan onze gemeenten ervoor: Brugge veruit de beste, Jabbeke op het matje geroepen

  Ongeveer 1 op de 3 West-Vlaamse gemeenten zal tegen 2025 niet het aantal sociale woningen bouwen zoals door Vlaanderen is opgelegd. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio is Brugge veruit de beste leerling van de klas, maar bengelt Jabbeke met een tekort van 60 sociale woningen helemaal onderaan. “En toch zullen we ons streefcijfer halen”, stelt Jabbeeks schepen Paul Storme (CD&V). Bekijk hieronder de cijfers voor uw gemeente.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).