Ook in enkele Brugse centrumstraten stond het water plots hoog.
Volledig scherm
Ook in enkele Brugse centrumstraten stond het water plots hoog. © RV

Ook Brugge blijft niet gespaard van wateroverlast: “Investeren in riolering en ontharding”

BruggeNet als in Nieuwpoort en Knokke-Heist zijn maandag ook straten in Brugge ondergelopen. De brandweer kreeg vooral oproepen uit de binnenstad. Onder meer in de Langestraat en de Jozef Suvéestraat liepen kelders onder. “Geen enkele riolering is voorzien op zo’n grote hoeveelheid regen op korte tijd”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Nu al drie beschilderde grafkelders ontdekt bij opgravingen aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoonstellen”
  Brugge

  Nu al drie beschilder­de grafkel­ders ontdekt bij opgravin­gen aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoon­stel­len”

  Archeologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak, die nu al maanden de ondergrond aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof onderzoeken, zijn op een derde beschilderde grafkelder gestoten. Er zijn ook al meer dan 500 skeletten bovengehaald. En zo blijft Brugge maar schatten prijsgeven. “We willen twee van de drie kelders een permanente plaats geven in het museum van de kerk", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.
 2. Dompel jezelf onder in de koerssfeer: in deze fanzones kan je volop van het WK tijdrijden genieten
  PREMIUM
  Brugge/Knokke-Heist/Damme

  Dompel jezelf onder in de koerssfeer: in deze fanzones kan je volop van het WK tijdrijden genieten

  Van de strijd om de wereldtitels tijdrijden, vanaf zondag 19 tot en met woensdag 22 september tussen het strand van Knokke en ‘t Zand in Brugge, hoef je als supporter niks te missen. Op diverse plaatsen langs het parcours, van Knokke over Damme tot Brugge, ademen fandorpen al vanaf zaterdag echte wielersfeer. “Een mondmasker in de fanzones is niet verplicht, al vragen we wel om het gezond verstand te gebruiken”, zegt organisator Tomas Van Den Spiegel. Wij zetten de leukste initiatieven op een rij.