Het Conservatorium in Brugge.
Volledig scherm
Het Conservatorium in Brugge. © Benny Proot

Ontslagen directeur Conservatorium weer in dienst

BRUGGEGunter Carlier, de man die op de laatste dag van vorig schooljaar ontslagen werd bij het Brugse Conservatorium, mag op 1 februari zijn functie weer opnemen. Dat heeft de Kamer van Beroep voor het gesubsidieerd officieel onderwijs beslist. Binnen de school wordt geschokt gereageerd. "Ik ben bezorgd om de toekomst", zegt schepen van Onderwijs Pablo Annys (sp.a).

  1. Straatboefjes stelen onwetend een stukje ‘Vlaamse stripgeschiedenis’ van tekenaar Herr Seele: “Alsof mijn kind is ontvoerd”
    PREMIUM

    Straatboef­jes stelen onwetend een stukje ‘Vlaamse stripge­schie­de­nis’ van tekenaar Herr Seele: “Alsof mijn kind is ontvoerd”

    Tekenaar Herr Seele uit Oostende zit in zak en as. Straatboefjes zijn er in Anderlecht namelijk vandoor gegaan met twaalf pagina’s met originele tekeningen uit het album ‘De paardenschenkers’ uit 1983, dat Herr Seele samen met Kamagurka maakte. “Wellicht weten de dieven zelfs niet wat ze in handen hebben”, zegt Herr Seele, die het verhaal doet over het belang van de gestolen pagina’s voor de Vlaamse stripgeschiedenis.
    Oostende