Kuieren langs het Begijnhof: de liefdesroute brengt je langs idyllische plaatsen in het Venetië van het Noorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kuieren langs het Begijnhof: de liefdesroute brengt je langs idyllische plaatsen in het Venetië van het Noorden. © Benny Proot

Ontdek met je date de liefdesroute van Brugge: “Een romantische manier om elkaar te leren kennen, en nog gezond ook”

BruggeOp zoek naar een originele eerste activiteit als datend koppel? Dan kan je vanaf nu de liefdesroute van Brugge uitproberen. Dat is een idee van relatiekantoor Soulmate 4 Life. “Brugge heeft al zoveel fiets- en wandelroutes, maar nog geen enkele die in in het teken staat van de romantiek, gecombineerd met leuke horecazaken”, zegt bedenker Kathleen Callewaert. 

 1. “Schrijnende taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleegster in vluchtelingenkamp in Duinkerke werkt
  PREMIUM
  Varsenare

  “Schrijnen­de taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleeg­ster in vluchtelin­gen­kamp in Duinkerke werkt

  Loopgravenvoeten, derdegraadsbrandwonden en huidaandoeningen allerhande. Het zijn vreselijke beelden die Eva Waes (49) uit Varsenare wekelijks voor ogen krijgt. Als verpleegster trekt ze elke woensdag vrijwillig naar een tentenkamp in Grande-Synthe om wonden te verzorgen. En dat terwijl ze met het chronische vermoeidheidssyndroom kampt. “Eenmaal aangekomen gaat de koffer van m’n auto open en werk ik aan de lopende band”, vertelt Eva, die een wanhopige oproep doet voor hulpgoederen.
 2. Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”
  PREMIUM
  Ichtegem

  Dieven stelen bronzen beeld van 150 kilogram dat Irénée (71) maakte voor z’n overleden vrouw: “Wie steelt er nu op een kerkhof?”

  Na het overlijden van z’n echtgenote verwerkte de Ichtegemse kunstenaar Irénée Duriez (71) zijn verdriet in een kunstwerk. Hij plaatste het bronzen beeld van 150 kilogram naast het graf van z'n vrouw op de plaatselijke begraafplaats, maar afgelopen vrijdag bleek het daar plots verdwenen. “Een laffe diefstal”, zegt Irénée kwaad. Ook burgemeester Jan Bekaert (WIT) reageert geschokt.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.