Gruuthusemuseum.
Volledig scherm
Gruuthusemuseum. © rv

Ontdek de Brugse binnenstad en musea tijdens virtuele 360°-rondleiding: “Ideale timing nu coronavirus ons afsluit van rest van de wereld”

De stad Brugge is vanaf nu in volle glorie te ontdekken met een 360°-rondleiding langs maar liefst 25 locaties in de binnenstad. Visit Bruges sloot zich vorig jaar aan bij het initiatief van Westtoer om een Virtueel West-Vlaanderen te bouwen. Het bedrijf Poppr bracht daarom de afgelopen maanden de Brugse binnenstad in kaart. “Een betere timing kon dit project zich niet wensen. Net nu het coronavirus Brugge afsluit van de rest van de wereld, vormt dit voor veel bezoekers uit binnen- en buitenland een heel mooi alternatief om onze stad vanop veilige afstand te (her)ontdekken,” zegt schepen van Toerisme Philip Pierins.

 1. Minister Verlinden overschouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkelweer?
  Oostende

  Minister Verlinden over­schouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkel­weer?

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kwam woensdag haar troepen aanschouwen in Oostende: de federale politiemensen en ruiters die de kust komen versterken tijdens de zomer. De kustburgemeesters schreeuwden om hulp maar nu lijkt die extra inzet zelfs overbodig door het kwakkelweer. “We moeten inderdaad nog meer inzetten op flexibiliteit, want drukte is weersafhankelijk”, gaf de minister toe. Sommige kustburgemeesters vinden 28 extra politiemensen voor de hele kust dan weer een lachwekkend laag getal.
 2. Toeristische sector aan de kust voorzichtig positief over juli: “Maar augustus ziet er nog rustig uit”
  Kust

  Toeristi­sche sector aan de kust voorzich­tig positief over juli: “Maar augustus ziet er nog rustig uit”

  Ietwat verrassend: ondanks het kwakkelweer maakt de toeristische sector aan de kust een voorzichtig positieve balans over de afgelopen maand. Dat laat provinciebedrijf Westtoer weten. Het verblijfstoerisme noteert goede cijfers in juli: vakantiewoningen, campings en hotels halen een bezettingsgraad van 85 tot 95 procent. Het typisch Belgische weer heeft vooral impact op het dagtoerisme.