Eén van de wagens liep aan de achterzijde flink wat averij op.
Volledig scherm
Eén van de wagens liep aan de achterzijde flink wat averij op. © Jan Van Maele

Ongeval met twee auto's en vrachtwagen veroorzaakt moeilijke ochtendspits op E403

BruggeHet verkeer op de E403 is maandagmorgen in de soep gedraaid door een ongeval op de verkeerswisselaar in Brugge. Twee auto’s en een vrachtwagen waren daarbij betrokken.

 1. Brugge maakt zich op voor vier dagen braderie: “Concept heeft na al die jaren niks aan charme ingeboet, zelfs nieuwe zaken doen mee”
  Brugge

  Brugge maakt zich op voor vier dagen braderie: “Concept heeft na al die jaren niks aan charme ingeboet, zelfs nieuwe zaken doen mee”

  Brugge maakt zich op voor de traditionele zomerbraderie in de centrumstraten, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. “Een oubollig concept? Niks van, we trekken hiermee een publiek dat speciaal naar Brugge afzakt om koopjes te doen”, zegt Dirk Vanhegen van de handelaarsvereniging Brugs Handelscentrum. Nieuw voor deze editie is een Simon Stevinplein in het teken van elektrische wagens en meer kinderanimatie dan ooit.
 2. Man (35) dobberde twee dagen in bootje rond op zee met 23 transmigranten, maar wordt nu zelf veroordeeld als smokkelaar
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Man (35) dobberde twee dagen in bootje rond op zee met 23 transmi­gran­ten, maar wordt nu zelf veroor­deeld als smokkelaar

  Een 35-jarige Irakees is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en 184.000 euro boete voor mensensmokkel. Faiz A. dobberde samen met 23 andere transmigranten in een bootje twee dagen rond op de Noordzee. “We hebben de dood in de ogen gekeken”, vertelde Faiz A. (35) na de reddingsactie. Kort nadien bleek zijn rol bij de feiten helemaal anders dan verwacht.
 3. Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrechteniconen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”
  PREMIUM
  Brugge

  Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrech­te­ni­co­nen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”

  Meer nog dan van hun geweldige sportprestaties kent de wereld de Amerikaanse atleten Tommie Smith en John Carlos van één van de meest iconische sportfoto’s. Tijdens de podiumceremonie van de 200 meter op de Olympische Spelen van 1968 staken de zwarte atleten hun vuist de lucht in. Ze zijn sindsdien dé rolmodellen van de huidige 'Black Lives Matter’-beweging en een stichtend voorbeeld voor onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku. Vrijdag brachten de twee een bezoek aan Brugge.