RV
Volledig scherm
© RV

Onderzoek naar ‘zwarte aap’ tegen Kompany afgesloten zonder gevolg: “Onmogelijk om te weten wie wat heeft gezegd”

Brugge/AnderlechtHet onderzoek naar de racismerel rond Vincent Kompany in het Jan Breydelstadion is afgerond. Het parket van Ieper kon een aantal verdachten identificeren, maar uiteindelijk zal niemand vervolgd worden. “Het is onmogelijk om precies te achterhalen wie welke uitspraken gedaan heeft”, klinkt het.

  1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

    De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.