Directeur Sofie Pieters bij de Russische duikboot, die al twintig jaar in het Albert II-dok ligt.
Volledig scherm
Directeur Sofie Pieters bij de Russische duikboot, die al twintig jaar in het Albert II-dok ligt. © Proot

Onderzeeër wordt niet gerestaureerd

ZEEBRUGGEMet bijna 1,2 miljoen bezoekers is de Foxtrot-onderzeeër al twintig jaar dé publiekstrekker van themapark Seafront in Zeebrugge. Maar in 2019 verdwijnt de duikboot in het Albert II-dok voorgoed. "We wilden hem graag definitief een plaats geven op de kaaimuren, maar dat zag de stad niet zitten", zegt directeur Sofie Pieters.

 1. KTA Brugge biedt vanaf volgend schooljaar Esports en Gaming aan: “Leerlingen die de opleiding starten, ondertekenen een aantal spelregels die gerespecteerd moeten worden”

  KTA Brugge biedt vanaf volgend schooljaar Esports en Gaming aan: “Leerlingen die de opleiding starten, onderteke­nen een aantal spelregels die gerespec­teerd moeten worden”

  De Vrije Universiteit Brussel contacteerde KTA Brugge om als eerste middelbare school werk te maken van een kwaliteitsvolle opleiding Esports en Gaming. Die specialisatie kan vanaf september gekozen worden bovenop een aantal klassieke opleidingen. “Het gaming-aspect is maar één onderdeel van een brede specialisatie die een prima voorbereiding is op vele jobprofielen”, benadrukt KTA-directeur Lien Hautekeete.
  Brugge
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 1. Yann Gboho overtuigde met puike assist bij Cercle Brugge tegen Genk:“Geduldig blijven en hard werken”
  voetbal JPL

  Yann Gboho overtuigde met puike assist bij Cercle Brugge tegen Genk:“Geduldig blijven en hard werken”

  Ook tegen Racing Genk zette Cercle Brugge vrijdagavond weer een stevige prestatie neer. Na Union, Club Brugge en Standard kon ook de leider niet winnen op bezoek bij de Vereniging. Of het zoveelste gelijkspel tegen één van de topteams binnen een maand een plaats in de Europe Play-Offs oplevert blijft koffiedik kijken, maar Miron Muslic zag vooral dat zijn jeugdig team na een moeilijk vierde kwartier de rug rechtte. En een huizenhoge strafschop niet kreeg.
 2. 300 Brugse kindjes planten samen met hun ouders 1.500 geboortebomen in het Beisbroekbos: “We komen jaarlijks terug met Billie naar hier”

  300 Brugse kindjes planten samen met hun ouders 1.500 geboortebo­men in het Beisbroek­bos: “We komen jaarlijks terug met Billie naar hier”

  De 992 gezinnen die één of meerder kindjes mochten verwelkomen in 2021 kregen een uitnodiging om zaterdag een 5 bomen te planten aan het Beisbroekbos, gelegen langs de Doornstraat in Sint-Andries. “Met dit geboortebos leren we kinderen van jongs af aan de waarde van de natuur kennen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).
  Brugge