klanten op het terras met gekleurde stoeltjes in La Casita Brugge
Volledig scherm
klanten op het terras met gekleurde stoeltjes in La Casita Brugge © Benny Proot

Ondanks heisa geen uitzondering voor kleurrijk terras La Casita: “De gemeenteraad keurde het reglement zélf goed”

BruggeHet kleurrijk terras van La Casita zal ondanks de heisa moeten veranderen van kleur. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zet geen deadline op de aanpassingen, maar zegt nogmaals duidelijk dat het toestaan van een uitzondering geen mogelijkheid is. De kritiek binnen het eigen schepencollege en van enkele gemeenteraadsleden, vindt hij dan weer vreemd. “Aangezien ze het reglement zelf goedkeurden”, aldus De fauw.

 1. Twee dagen na explosie denkt Pol (68) al terug aan heropening van danscafé, vrouw en schoonzus buiten levensgevaar: “Belangrijkste is dat iedereen nog leeft”
  Zuienkerke

  Twee dagen na explosie denkt Pol (68) al terug aan heropening van danscafé, vrouw en schoonzus buiten levensge­vaar: “Belang­rijk­ste is dat iedereen nog leeft”

  De twee vrouwen die maandagochtend zwaargewond raakten bij een explosie in Zuienkerke, zijn buiten levensgevaar. Dat zegt Pol De Schepper (68), de uitbater van De Schuure. De man lag te slapen toen de verwarmingsketel ontplofte en beseft dat hij samen met zijn vrouw en schoonzus aan de dood is ontsnapt. Over één zaak is hij alleszins duidelijk: hij wil de danstaverne sowieso weer openen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.