Dat heet dan het nuttige aan het aangename paren: enkele ouders genieten in een strandstoel van het zonnetje en een goed boek.
Volledig scherm
Dat heet dan het nuttige aan het aangename paren: enkele ouders genieten in een strandstoel van het zonnetje en een goed boek. © Foto Proot

Nog heel weekend kamperen voor nieuwe school

BRUGGEOuders en familie van zo'n twintig kinderen kamperen sinds donderdagnamiddag in het internaat van het KTA in de Rijselstraat om hun kind te kunnen inschrijven in de nieuwe secundaire school Stamina in Brugge. De school start in september met 40 leerlingen. Inschrijven kan pas vanaf maandag om 17 uur. "We willen er absoluut bij zijn en dus kamperen we", zegt Jelle D'Hulster.

  1. Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”
    PREMIUM
    Brugge

    Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijk­ste fietsknel­pun­ten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

    Hoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.