Een zwemmer neemt een duik in het Jan Guilinibad.
Volledig scherm
Een zwemmer neemt een duik in het Jan Guilinibad. © Benny Proot

Nieuwe zwemschool Brugge-Damme moet wachtlijsten voor watergewenning en leren zwemmen afbouwen in regio

BruggeOm de lange wachtrijen af te bouwen en iedereen de kans te geven te leren zwemmen nam exploitant Farys, samen met de steden Brugge en Damme, het initiatief om de ‘Zwemschool Brugge Damme’ op te starten. De zwemschool wordt georganiseerd door de Brugse Zwemkring, in samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie.

 1. Voormalig politiecommissariaat Brugge maakt plaats voor prestigieus renovatieproject ‘De Gendarmerie’: “Het is een uitdagend en goed gelegen pand”
  Brugge

  Voormalig politiecom­mis­sa­ri­aat Brugge maakt plaats voor prestigi­eus renovatie­pro­ject ‘De Gendarme­rie’: “Het is een uitdagend en goed gelegen pand”

  Op de hoek van de Sint-Pieterskaai en de Vaartstraat in Sint-Pieters Brugge zijn de afbraakwerken gestart van bijgebouwen van het oud politiecommissariaat. De lokale politie verliet acht jaar geleden de gebouwen al, om intrek te nemen langs de Lodewijk Coiseaukaai. Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Hectaar, Immax Brugge en Immo Isera slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling en verkoop van dit project. Er komen appartementen en handelspanden.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.