Nieuw plantenperkje op het pleintje in de Smedenstraat in Brugge
Volledig scherm
Nieuw plantenperkje op het pleintje in de Smedenstraat in Brugge © Benny Proot

Nieuwe groenzone met zitbankjes maakt Smedenstraat aantrekkelijker en straks zijn ook andere winkelstraten aan de beurt: “We evolueren van grijze naar kleurrijke stad”

BruggeDe stad Brugge brak een stuk voetpad in de Smedenstraat uit om er een kleine groenzone te creëren. Acht grote bloempotten zorgen voor nog meer kleur. De kleine ingreep is de voorbode van veel meer groen in de winkelstraten. “Handelaars zijn er vragende partij voor en het maakt het winkelen aantrekkelijker", zegt schepen Mercedes Van Volcem.

 1. 870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel
  PREMIUM

  870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel

  Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor cheerleader. Zo zou een 45-jarige Duitser in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. “En dat terwijl de beklaagde al veroordeeld werd in zijn thuisland”, foeterde de advocate van het slachtoffer. Matthias S. riskeert nu 6,5 jaar cel. Maar mogelijk zijn er nog veel meer dan 28 slachtoffers.
  Brugge
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.