Zo moet het nieuwe gebouw van Howest Brugge er in 2024 uitzien, gezien vanaf de kiss&ride-zone aan het station.
Volledig scherm
Zo moet het nieuwe gebouw van Howest Brugge er in 2024 uitzien, gezien vanaf de kiss&ride-zone aan het station. © Atelier Claar

Nieuwe campus van hogeschool Howest wordt kleiner na protest van natuurvereniging, maar bouw kan wel starten

BruggeEr is een akkoord gevonden tussen hogeschool Howest en milieuvereniging Bescherm Bomen en Natuur. Die laatste tekende oorspronkelijk beroep aan tegen de plannen van de hogeschool om de nieuwe school aan het station zo groot te bouwen.

 1. Historisch: Brugse handelaarsverenigingen begraven de strijdbijl en houden samen koopweekend. “We hebben allemaal dezelfde belangen”
  Brugge

  Historisch: Brugse handelaars­ver­e­ni­gin­gen begraven de strijdbijl en houden samen koopweek­end. “We hebben allemaal dezelfde belangen”

  Waar het water de voorbije decennia vaak te diep voor was, kan tussen 30 september en 3 oktober wél: alle Brugse handelaarsverenigingen in het centrum slaan de handen in elkaar voor een koopweekend. Eindelijk wijzen alle neuzen in dezelfde richting, na jaren van discussies. “Samen staan we sterk”, zegt Karel Hessels, voorzitter van Langestraat-Hoogstraat.
 2. Brugge schakelt influencers in om jongeren warm te maken voor bezoek aan de stad: “Elk bericht krijgt 30.000 likes en dat is echt wel enorm”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge schakelt influen­cers in om jongeren warm te maken voor bezoek aan de stad: “Elk bericht krijgt 30.000 likes en dat is echt wel enorm”

  Visit Bruges, de toeristische dienst van Brugge, schakelt influencers op sociale media in om vooral jongeren tussen de 18 en 35 jaar warm te maken voor een verblijf in de stad. Nu de coronarestricties voor het reizen grotendeels weg zijn, schakelt de stad een versnelling hoger. Bruggeling Aaron Vancoppenolle (23) is met 5 miljoen volgers één van die influencers: “Ik merk dat ik heel veel reacties krijg als ik iets over mijn stad post”, zegt hij.
 1. Robin Roef (25) is jongste op affiche van Kookeet: “Zo bijzonder om tussen al die toppers te staan, en ook nog eens als enige ijssalon”
  Brugge

  Robin Roef (25) is jongste op affiche van Kookeet: “Zo bijzonder om tussen al die toppers te staan, en ook nog eens als enige ijssalon”

  Op zijn 25ste is hij dit weekend meteen de jongste chef die het publiek culinair mag verrassen tijdens Kookeet. Robin Roef runt ondertussen twee ijs- en koffiesalons onder de noemer ‘Flavourrs’ in het hartje van Brugge en nu mag hij het prestigieuze event voor fijnproevers toevoegen aan zijn palmares. “Ik bleek de geschikte kandidaat om Dominique Persoone te vervangen. Ik vind dat een hele prestatie”, zegt hij trots.