Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Nieuwe campagne zet Brugge internationaal in de kijker

BruggeToerisme Vlaanderen lanceert een campagne om weer buitenlandse toeristen naar Brugge, en andere Vlaamse kunststeden te lokken. Buitenlandse toeristen en zakenreizigers konden door corona de laatste tijd amper naar Vlaanderen komen, en dat maakte het voor de steden erg moeilijk.

 1. Veel schelpjes in de Brugse straten waren verdwenen of werden gestolen... Nu zijn ze in ere hersteld: “Je vindt opnieuw de weg naar Compostela”
  Brugge

  Veel schelpjes in de Brugse straten waren verdwenen of werden gestolen... Nu zijn ze in ere hersteld: “Je vindt opnieuw de weg naar Compostela”

  Het pad met 43 bronzen schelpen van het Brugse Compostelaparcours is helemaal in orde gemaakt. Nieuwe exemplaren, die vanaf nu ook aan de Sint-Salvatorskathedraal passeren, tonen opnieuw de weg naar het Spaanse bedevaartsoord. Zelfs bij veel Bruggelingen is het schelpenpad vrij onbekend. “Eenmaal je de tocht één keer hebt afgelegd, laat Compostela je niet meer los", zegt Alex Cusse van het Vlaams Genootschap.
 1. Vluchteling (22) die Vlaamse prostituee (19) seksueel uitbuitte, hoeft niet naar cel: “Voor sommige dingen mocht ze haar hoofddoek blijkbaar wel afnemen”
  PREMIUM
  Brugge

  Vluchte­ling (22) die Vlaamse prostituee (19) seksueel uitbuitte, hoeft niet naar cel: “Voor sommige dingen mocht ze haar hoofddoek blijkbaar wel afnemen”

  Een Afghaanse vluchteling (22) heeft twee jaar cel met uitstel gekregen voor mensenhandel en seksuele uitbuiting van een 19-jarige Vlaamse prostituee. Hij bekeerde het tienermeisje tot de islam en huwde met haar. Sindsdien kreeg ze slaag, mocht niet meer buitenshuis en moest ze ‘werken’ voor hem. Zonder dat de klant het wist, moest de prostituee naar haar man bellen, zodat hij kon weten wat er binnen gebeurde.