De nieuwe kerk voor de Emmaüsparochie in Brugge komt langs de Barrièrestraat.
Volledig scherm
De nieuwe kerk voor de Emmaüsparochie in Brugge komt langs de Barrièrestraat. © Benny Proot

Nieuwe Brugse kerk moet klaar zijn in 2025: “Europese opdracht is uitgeschreven”

BruggeEr is maandag een Europese opdracht gepubliceerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe kerk in Brugge. Zoals bekend wil de Emmaüsparochie een nieuwe, centrale kerk bouwen, en daarbij vijf andere kerken sluiten.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    Play
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.