Michel Vanderostyne, alias de 'burgemeester van Steenbrugge', aan de Steenbruggebrug.
Volledig scherm
Michel Vanderostyne, alias de 'burgemeester van Steenbrugge', aan de Steenbruggebrug. © Foto Benny Proot

Nieuwe brug pas in 2027 klaar

BRUGGE"Waarom moet het nog zo lang duren?" Dat was gisteren de meest gestelde vraag tijdens de infomarkt over de nieuwe vaste autobrug in Steenbrugge. De timing is weer opgeschoven: pas in 2021 gaat de schop de grond in. Zes jaar later is de brug klaar.

 1. Noord-Limburgse Q1 Trackracing verzamelt zeges en podia in Francorchamps. “Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”
  Autosport

  Noord-Limburgse Q1 Trackra­cing verzamelt zeges en podia in Francor­champs. “Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”

  Q1 Trackracing stond afgelopen weekend voor één van de grootste uitdagingen in zijn nog jonge bestaan. Het Belgische team zette in Spa-Francorchamps bij de tweede afspraak van de GT Cup Open Europe namelijk vier exemplaren in van de Porsche 911 GT3 Cup. Het werd een weekend waarin de troepen van Edgard Terium overladen zouden worden met eremetaal.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.